Nye medarbejdere

NYE MEDARBEJDERE

 

Mange steder er der mangel på arbejdskraft. Det har også været tilfældet i Hasle-Rutsker kirker gennem længere tid. Men nu er alle stillinger igen besat med tre dygtige medarbejdere som organist, sognemedhjælper og graver. Jeg vil gerne give en kort præsentation af de tre nye medarbejdere.

 

Ny graver i Rutsker

Fra årsskiftet 2022/23 stoppede vores faste graver ved Ruts Kirke, Michael Sander for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Vi siger stor tak til Michael for mange års trofast tjeneste ved kirken og ønsker alt godt over fremtiden.

Heldigvis var der kvalificerede folk, der søgte stillingen, så vi allerede fra første februar kunne ansætte en ny graver ved Ruts Kirke. Den nye faste graver er Henrik Branth, som nogle kender pga. hans tidligere virke som selvstændig blikkenslager. Henrik bor i udkanten af Hasle med sin familie. For alle flittige brugere af Hasle-Rutsker kirker er Henrik jo heller ikke et nyt ansigt, da han ofte har siddet på kirkebænken som helt almindelig kirkegænger.

Vi glæder os over det engagement, hvormed Henrik fra første dag er gået til arbejdet og ser frem til det fortsatte samarbejde. Forhåbentlig bliver det også i mange år.

 

Ny organist for begge kirker

Som organist har kirkerne i Hasle-Rutsker fra 15. februar ansat Alla Miliutina, der kommer fra Ukraine. Hun er professionel musiker og musik- og sanglærer. Gennem tre årtier har hun været ansat ved Det Nationale Musikakademi i Odessa (ONMA) som pianist, akkompagnatør-underviser med mere. Hun har givet mange koncerter rundt omkring og har som akkompagnatør også deltaget i mange nationale og internationale vokalkonkurrencer for både børn, unge og voksne sangere. Her i Danmark er Alla allerede godt i gang med at dygtiggøre sig i orgelspil og den kirkelige liturgis mange finurligheder – og hun er også gået i gang med at lære dansk. Vi er i menighedsrådene i Hasle-Rutsker meget taknemmelige for, at Alla søgte den forholdsvis beskedne deltids- organiststilling, som vi kan tilbyde her. Og vi glæder os over den dygtighed og målrettethed, hvormed hun er gået i gang med alle opgaverne.

 

Ny sognemedhjælper for begge sogne

For over et år siden stoppede vores tidligere sognemedhjælper og dengang var der ikke lige nogen med passende kvalifikationer, der stod på spring for at søge jobbet. Men det var der så heldigvis, da vi slog stillingen op igen først på året i år. Og vi glæder os over, at vi fra 1. marts kunne ansætte Jonna Østergård i stillingen. Jonna er i forvejen kendt af mange kirkebrugere, da hun næsten hver søndag er at finde til gudstjeneste sammen med sin mand og deres fire børn. Sognemedhjælperstillingen er ikke nogen stor stilling – blot 9 timer om ugen – men det er en vigtig stilling for kirkens arbejde – både blandt børn og blandt ældre mennesker. De to primære opgaver i stillingen er henholdsvis forkyndelse og undervisning af børn – og diakonalt arbejde. Det sidste sker i praksis primært blandt ældre mennesker. Jonna har en landbrugsuddannelse og desuden en stor del af en sognemedhjælper-uddannelse. Desuden har hun en del musikalsk uddannelse og har helt fra barnsben stor personlig erfaring med kirkeligt arbejde blandt børn og unge. Vi glæder os over igen at have en fast og stærkt engageret medarbejder i denne vigtige stilling.