Bagtanker og fortegn efter 20 års præstetjeneste.

Af Jens Jørgen Rasmussen

Bragt i Hasle Nyt, August 2018

Den 12 juli i år var det 20 år siden jeg blev ordineret til præst i Folkekirken og d. 1. september, begynder jeg på mit fjortende år som sognepræst her i Hasle-Rutsker. Årene er fløjet afsted. Jeg kan ikke rigtig forstå, at det er så længe siden, min familie og jeg kom hertil.

Når man har været præst så længe, kan det være en fristelse blot hele tiden at ”vende bunken” og gøre alt  som ”vi plejer” – uden refleksion. Det er mange gange det letteste, men jo ikke det bedste. Derfor bruger jeg en del tid på at tænke over – og tale med andre om, hvor tingene måske trænger til fornyelse. Det tror jeg er en meget vigtig samtale, hvis ikke kirkelivet skal stivne i gamle former.

Men kirkens og præstens kernebudskab bør dog altid være det samme: Vend jer til Jesus og tro på ham! Det budskab er en indbydelse til evigt liv, og uanset i hvilken anledning vi mødes, håber jeg, at det altid må være det budskab, jeg bærer med mig – med eller uden ord. Det budskab ønsker jeg, skal være min bagtanke og fortegn for alt, hvad jeg gør eller siger. Vend jer til Jesus og tro på ham! Det giver jer evigt liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *